Under Biblioteksdagarna 2017 i Växjö kommer vi ha fyra huvudtalare.

 

Först ut är utbildningsministern Gustav Fridolin som kommer att vara invigningstalare. Han kommer bland annat att tala om regeringens syn på skolbibliotekens roll i grund- och gymnasieskolan, medie- och informationskunnighet, läsfrämjande, samt bibliotekens betydelse för digital delaktighet och det livslånga lärandet.

 

 

 

 

 

 

Under eftermiddagen onsdag den 10e maj kommer Alexander Bard att föreläsa om bland annat den digitala revolutionen och om hur individer och verksamheter kommer att påverkas av den. Alexander Bard är föreläsare och sociolog med sociala medier som specialitet.

 

 

 

 

 

Under Biblioteksdagarnas andra dag, torsdag den 11e maj, är Suad Ali först ut för att tala. Suad Ali utsågs 2016 till årets opinionsbildare av Veckans Affärer. Med gedigen erfarenhet från både ideell sektor och myndighetsutövning talar hon engagerat om sin drivkraft – att göra skillnad.

 

 

 

 

 

 

 

 

Avslutningsvis på torsdagen den 11e maj kommer bildningspodden att avsluta Biblioteksdagarna med en liveinspelning. Magnus Bremmer och Klas Ekman kommer att samtala med två forskare om ett dagsaktuellt ämne för alla oss i bibliotekssektorn.