Ruby Videla är ny kontaktperson för Expertnätverket för verksamhetsutvecklande metoder. Hon arbetar som gymnasiebibliotekarie på Filbornaskolan i Helsingborg.

– Det känns jättebra och spännande att kunna få ta del av detta!

Hur kommer det sig att du vill vara med?
– Jag har lärt mig jättemycket av expertnätverkets samordningsgrupp och jag ser även fram emot att få ta emot idéer och förslag från resterande medlemmar i nätverket. Som kontaktperson kommer jag att få ta del av medlemmarnas tankar och förslag på första parkett.

Vad hoppas du på att nätverket ska göra för och med medlemmarna?
– Förhoppningen är att expertnätverket ska fungera som ett forum för skapande av nya metoder som kan gynna våra verksamheter men också där metoder som har fungerat bra ska kunna lyftas så att fler kan använda sig av dem. Dock behöver metoder justeras och utvecklas för att kunna tillgodose våra låntagare/användare på bästa sätt. Därför är det bra att vi är många som kan hjälpa till i den processen. Alla delar med sig av sina erfarenheter och idéer, oavsett vilken biblioteksverksamhet man tillhör. Att våra medlemmar har blandade arbetsuppgifter är vår styrka, tror jag. Vi hjälper och inspireras av varandra.

Vad vill du bidra med?
– Som bibliotekarie har jag sysslat med lite blandade arbetsuppgifter. Jag har arbetat en del som både skolbibliotekarie,  mångspråksbibliotekarie, barnbibliotekarie, arbetat i filialer, skapat nya bibliotek från grunden och flyttat bibliotek. Jag hoppas att jag kan tillföra tips och trix men även uppmuntra till att fler vill dela med sig av sina erfarenheter och tankar.

Vem är du och med vad jobbar du med?
– Idag arbetar jag på heltid som gymnasiebibliotekarie på Filbornaskolan i Helsingborg. Jag har precis inrett ett nytt bibliotek och eftersom vi har många anpassade gymnasieelever så är min dröm att kunna skapa en fin äppelhylla åt dem, plus att göra biblioteket mer hbtq+-vänligt.