JallaTillsammans är en digital bokcirkel där nyanlända tonårsflickor pratar böcker med bibliotekarien Anette Helgesson i Edsbyn. Under Biblioteksdagarna kommer hon tillsammans med författaren Christina Wahldén, som varit med via länk i flera videosamtal med bokcirkeln, förmedla sina erfarenheter av interkulturell litteraturförmedling. De kommer även ge tips inför liknande projekt.

– Vi hoppas på att inspirera fler att arbeta på det sätt som vi har gjort med digitala medier, läsande och språkinlärning. Vi vill visa hur roligt och utvecklande det har varit för oss som har deltagit. Vi kommer också att trycka på vikten av att unga nyanlända kvinnors röster och perspektiv kommer fram och att de ska räknas som en resurs, säger Anette Helgesson.

Projektet JallaTillsammans bygger på delaktighet, informellt lärande och är ett sätt att stärka unga människors psykiska hälsa och möjligheter att delta i samhället.

– Vi är stolta över de här kloka tjejerna, som har varit med i JallaTillsammans, och vi är glada över att deras arbete och engagemang får uppmärksamhet. Intresset för projektet bekräftar att det berör något viktigt och är ett steg i rätt riktning, säger Christina Wahldén.

Till programmet

Till anmälan

Fotograf: Anette Lindblom