Svensk biblioteksförenings styrelse har utsett Karin Linder till ny generalsekreterare för föreningen. Karin Linder arbetar för närvarande som utredare för den nationella biblioteksstrategin och har tidigare bland annat varit ordförande för fackförbundet DIK och samordningsansvarig på Nationalmuseum.

-Jag är verkligen glad att vi lyckats rekrytera en sådan meriterad och kunnig ledare som Karin Linder. Hennes långa erfarenhet av att leda en medlemsstyrd organisation kommer mycket väl till pass, säger Calle Nathanson, ordförande för Svensk biblioteksförening.

Karin Linder tillträder som generalsekreterare den första januari 2017.

-Jag är mycket glad över förtroendet, Svensk biblioteksförening är en aktiv och engagerad förening med stark röst i samhällsdebatten. Jag ser fram emot att tillsammans med alla medlemmar arbeta för bibliotekens roll i det demokratiska kunskapssamhället säger Karin Linder.

– Karin kommer med sin gedigna kunskap inom kultur- och biblioteksområdet att vara en stor tillgång för föreningens kommande arbete. Jag ser verkligen fram emot att hon börjar som generalsekreterare, avslutar Calle Nathanson.