Efter sex år lämnar Karin Linder sin tjänst som generalsekreterare för Svensk biblioteksförening.

– Jag vill uttrycka ett stort tack till Karin för hennes goda ledarskap genom en förändringsresa som varit både strategisk och gett konkreta resultat för föreningen. Det är också ett gott betyg för Svensk biblioteksförening att Karins erfarenheter kan komma till nytta i det viktiga arbete som Journalistförbundet gör, säger Helene Öberg, ordförande för Svensk biblioteksförening.

Karin Linder lämnar vid årsskiftet tjänsten som generalsekreterare för Svensk biblioteksförening efter sex år. I början av 2023 tillträder hon en befattning som kanslichef på Journalistförbundet.

Under sina år som generalsekreterare har Karin Linder bland annat arbetat med att ta fram en vision för det svenska biblioteksväsendet, utvecklat föreningens verksamhet och bedrivit ett målmedvetet opinionsarbete för att stärka bibliotekens förutsättningar, inte minst under pandemin. Andra områden där föreningens arbete gett resultat är kring skolbibliotek och stärkt forskning inom biblioteks- och informationsvetenskap.

– Jag har haft sex roliga år med Svensk biblioteksförening, det har varit lärorikt, stundtals tufft men i huvudsak väldigt roligt. Var sak har sin tid och jag kommer att fortsätta arbeta med frågorna fast från ett annat perspektiv. Jag vill tacka alla för fint samarbete genom åren och har med mig en hel del guldstunder in i framtiden, säger Karin Linder.

Styrelsen inleder inom kort arbetet med rekrytering av en ny generalsekreterare.