Vi på Svensk biblioteksförening har många fantastiska medlemmar. Den här månaden vill vi uppmärksamma Ali Jasim, bibliotekarie på Södertälje stadsbibliotek.

Hur länge har du varit medlem?
– Jag har varit medlem i Svensk biblioteksförening i nästan fem månader och har verkligen uppskattat den starka gemenskapen och de resurser som föreningen erbjuder, säger Jasim.

Varför valde du att bli medlem i Svensk biblioteksförening?
– Jag blev medlem eftersom jag känner att föreningen delar mitt engagemang för att stödja och främja biblioteksverksamhet. Dessutom lockades jag av möjligheten att vara en del av Expertnätverket för digitala bibliotekstjänster, vilket ger mig möjlighet att hålla mig uppdaterad och vara aktiv i de senaste digitala trenderna inom biblioteksområdet, berättar Jasim.

Vilken är den viktigaste frågan på ditt jobb just nu?
– Just nu fokuserar jag på att främja digital delaktighet för både oss biblioteksanställda och framförallt våra besökare. Vårt mål är att förbättra och utveckla våra digitala bibliotekstjänster för att skapa en inkluderande och tillgänglig upplevelse för alla användare. Vi lägger särskild vikt vid att integrera och dra nytta av de möjligheter som modern teknik kan erbjuda, säger han.

Vad gör du på fritiden?
– Familjetid är central för mig, och jag älskar att umgås med min fru och mina två små barn. Utöver det har jag ett starkt intresse för fotografering, älskar att vara utomhus och njuta av naturen, svarar Jasim.