Välkommen till ett frukostsamtal om integritet med Patrik Oksanen, senior fellow hos Frivärld och journalist samt Karin Martinsson Stattin, utredare på Svensk biblioteksförening.

Biblioteken har en viktig roll att försvara och utveckla människors intellektuella frihet. Alla individer ska ha rätt att fritt söka och ta del av information utan att bli spårad eller eftersökt.
Biblioteken stöder alla människors möjlighet att utöva inflytande över sitt liv, samt äga informationen om sig själv och sin identitet. Detta står tydligt formulerat i Svensk biblioteksförenings vision.

Integritetsdebatten har med jämna mellanrum blossat upp och stundtals har diskussionens vågor gått höga. Det har handlat om FRA, Facebook, GDPR och Schrems. I bibliotekssektorn har vi då och då lyft diskussionen om vad som händer med persondata man lämnar ifrån sig i bibliotekssystem och ljudbokstjänster, men vi har inte tidigare tagit ett samlat grepp om integritetsproblematiken. Det vill vi göra nu. I fyra samtal kommer vi belysa integritetsfrågor ur olika perspektiv, kopplat till biblioteken. Onsdagen 26 april kl. 09.30–10.00 kommer Patrik Oksanen till föreningens studio för att samtala med utredare Karin Martinsson Stattin om integritetsfrågor i ett tjugoårsperspektiv med utgångspunkt i dagens debatter.

Frukostsamtalet hålls via ZOOM och antalet deltagare är begränsat till 90 personer. De som deltar i samtalet är välkomna att ställa frågor under livesändningen.

Om Patrik Oksanen

Patrik Oksanen är senior fellow hos Frivärld. Oksanen har en lång erfarenhet som prisbelönt journalist och har arbetat som politisk redaktör, programledare, reporter, projektledare och nyhetschef på SVT samt TV4. Utöver det har Oksanen författat boken ”Skarpa skärvor”, som beskriver hur informationskrig hotar det öppna samhället och drivit podcasten ”Podd72”, som bland annat fokuserar på säkerhetspolitik och informationskrig. Patrik Oksanen har även blivit utsedd till årets ledarskribent 2017 och årets journalist 2018 av Dagens Media.

Anmäl dig via ”Mina sidor” här nedan.

Anmäl dig här

Deltagare måste vara medlemmar i Svensk biblioteksförening  – Bli medlem här!