Vi på Svensk biblioteksförening har många fantastiska medlemmar. Den här månaden vill vi uppmärksamma Natalie Buhr som är barn- och ungdomsbibliotekarie samt barnrättsombud på Biblioteken i Kramfors.

I huvudsak arbetar Buhr med verksamhet och inflytande för barn och unga, marknadsföring och webb. Hon har varit medlem sedan hösten 2019 och en anledning till det är föreningens expertnätverk.

Varför valde du att bli medlem i Svensk biblioteksförening?
– Jag tycker det är viktigt att det finns en nationell förening som bevakar bibliotekens intressen och då är det ju viktigt att stödja den genom att vara medlem. Föreningen och Biblioteksbladet är också bra kanaler för att hålla sig uppdaterad kring vad som händer i bibliotekssverige, säger Buhr.

Vad är den viktigaste frågan på ditt jobb just nu?
– Demokratiuppdraget och hur vi som bibliotek ska arbeta med det. Vi känner att det just nu är viktigare än någonsin att tydliggöra bibliotekets demokratiska uppdrag, både för oss själva, politikerna och för användarna. Delaktighet och inflytande i verksamheten för barn och unga är en del i det men uppdraget är större än så.

Vad gör du på fritiden?
– Jag började för ett tag sedan att spela teater och nu har vi snart premiär för den första pjäsen jag är med i. Utöver det promenerar jag gärna i skogen, handarbetar eller spelar spel av olika slag, och så läser jag såklart!