Ett färskt nummer av Biblioteksbladet går nu att läsa, på papper såväl som digitalt.

Biblioteksbladet nummer 6 har temat Den bästa upplevelsen och på omslaget ser vi bibliotekarierna och författarna Magnus Cadier, Balsam Karam och Anneli Jordahl. De pratar om läsande, skrivande och det demokratiska uppdraget. Journalisten Janna Li Holmberg träffar UX-gruppen på Linnéuniversitetet i Växjö och Kalmar. De pratar om deras användarundersökningar som har bidragit till många förändringar av biblioteket.

Journalisten Annika Clemens träffar Nick Johnson Jones som får årets Bengt Hjelmqvists pris. De pratar bland annat om hans arbete.

På föreningens egna sidor (s 46–51) kan du bland annat läsa om våra seminarier och workshops på Bokmässan. Vi har även pratat med Ingrid Johansson som fått föreningens resestipendium för att delta i konferensen IFALC (International Forum on Active Learning Classrooms) i Minnesota, USA. Du kan även läsa en intervju med Ann Legeby som är professor i Tillämpad stadsbyggnad vid KTH Arkitektur och en av våra talare på årets Forskardag som hålls 3 december.

Läs Biblioteksbladet nr 6 som e-tidning, nytt fönster!

Vad skulle du vilja läsa om i tidningen?
Kontakta chefredaktör Thord Eriksson på thord@a4.se