Om du inte kunde delta i Digidel-spåret i tisdags eller vill se någon av föreläsningarna igen, så finns nu allt innehåll att streama via SKL:s webbplats.

Svensk biblioteksförenings Jenny Poncin är en del av Digidelnätverkets samverkansledning och fungerade som en av dagens konferencierer, tillsammans med SKL:s Anders Nordh. Hon är nöjd med dagen, och ser att det finns ett brett intresse för frågorna och att arbetet för ökad digital delaktighet inte kan ha något slutdatum.
– Det som är tydligt är att bättre samverkan och ett gemensamt ansvarstagande i kommuner och regioner skulle lyfta arbetet ytterligare. De presentationer vi lyssnade till om arbetet med digidelcentra i Motala, Västerbotten och Sundsvall visade tydligt hur viktigt det är med politisk förankring och bred samverkan i kommunerna. Biblioteken är drivande i många fall men även annan offentlig verksamhet som systemleverantörer, banker och myndigheter behöver ha användaren och användningen av e-tjänster på agendan samtidigt som digitaliseringen av offentliga tjänster sker.

Nästa stora satsning är kampanjveckan All digital week (tidigare Get online week) som hålls över hela Europa 19–25 mars. Mer information om detta kommer att finnas på digidel.se. Där finns nu också rapporten från den förra kampanjveckan, eMedborgarveckan, som arrangerades i oktober.

Mer information

Streama Digidel-spåret från Internetdagarna (nytt fönster)

Rapport från eMedborgarveckan 2017 (nytt fönster)