Emma Johansson är ny ledamot för Regionföreningen Östergötland. Hon jobbar som bibliotekarie på Folkbiblioteken i Jönköpings kommun.

Emma Johansson arbetar sedan i november i Vaggeryds kommun på biblioteken i Vaggeryd och Skillingaryd. Tidigare arbetade hon på folkbiblioteken i Jönköping under cirka 15 år, senast på biblioteket i Huskvarna där hon ansvarade för fackavdelningen.

– Det känns bra och roligt, säger Johansson.

Vad hoppas du på att regionföreningen ska göra för och med medlemmarna?
– Jag hoppas att vi ska kunna skapa tillfällen och förutsättningar för att medlemmarna ska kunna mötas och knyta nya kontakter. Eftersom det är en ganska stor region tror jag  mycket på att mötas digitalt. Jag hoppas att vi ska kunna hitta sätt att göra det på så att det känns enkelt och tilltalande för våra medlemmar.

Vad vill du bidra med?
– Just nu funderar jag på idéer för hur medlemmarna kan mötas och utbyta tankar. Jag tror att när vi i styrelsen möts kommer vi tillsammans att kunna hitta på saker och då kommer det att växa fram vad just jag kan bidra med mer.

Hur kommer det sig att du vill vara med?
– Jag har varit medlem i många år, men varit ganska passiv. Nu tyckte jag helt enkelt att det var dags att engagera mig lite mer.

Foto: Tor Olsson.