Pablo Tapia Lagunas är ny jurymedlem i Collijn-priset. Pablo studerade biblioteks- och informationsvetenskap vid Lunds universitet 1996-1998. Sedan tidigare hade han en fil kand i Sociologi från samma lärosäte. De senaste åren har han framför allt jobbat med forskarstöd, vetenskaplig kommunikation men även med bibliotekets pedagogiska verksamhet. Idag jobbar han som teamsamordnare för publicering och bibliometri vid Malmö universitetsbibliotek.

Foto: Mikael Björk

– Det är väldigt roligt att få möjlighet att ingå i juryn för Collijn-priset. Jag ser verkligen fram emot att läsa de nominerade uppsatserna och är nyfiken på de olika uppsatsämnen som kommer att täckas in i denna omgång, säger Pablo Tapia Lagunas.

Varför valde du att vara med?
– 
Jag ser detta uppdrag som ett ypperligt tillfälle att få en djupare inblick i olika teman viktiga för forskningsbiblioteken. Det är viktigt med kontakter mellan utbildningarna, dvs våra nya kollegor och oss som jobbar inom högre utbildning, forskning och utveckling.

Vad kommer du att tillföra?
Jag hoppas kunna tillföra mina erfarenheter av samproduktion mellan forskningsbibliotek och andra delar av ett lärosäte.

Vad är viktigast för dig när ni ska utse en vinnare?
– Eftersom jag för närvarande inte är så insatt i de olika kriterier vi har att bedöma så skulle jag gissa att de uppsatser som kandiderar till vinnare av Collijn-priset kommer att vara starka inom alla kriterier. Sedan är jag svag för texter som stilistiskt har ett bra flyt, som inbjuder till sträckläsning.