Nu finns ett färskt nummer av Biblioteksbladet att läsa, på papper såväl som digitalt.

Biblioteksbladet nr 2 har temat politik och ”Efter valet”. Nästan en fjärdedel av landets kommuner drar ner på sin biblioteksbudget i år. Det visar resultatet av tidningens enkät. Reportern Izabella Rosengren skriver ett reportage om biblioteket i Staffanstorp och kommunens kulturbudget.

Reportern Karin Persson har träffat Åsa Wikforss som är professor i teoretisk filosofi vid Stockholms universitet. Hon är aktuell med boken Alternativa fakta: om kunskapen och dess fiender. Hon är de falska faktauppgifternas fiende nummer ett. Att de som har makt sprider lögner gör henne mer arg än rädd.

På föreningens egna sidor (s 40–46) kan du bland annat läsa om våra talare på Biblioteksdagarna 2019, projektet Vi syns och vi finns – Nationella minoriteter på Upplands Väsby bibliotek. Upplands Väsby bibliotek är ett av fyra bibliotek som fått föreningens utvecklingsstöd 2018. Du får också reda på varför medlemmen Maja Markhouss valt att gå på Biblioteksdagarna 2019 samt läsa vilka som är föreningens IFLA–stipendiater 2019.

Läs Biblioteksbladet nr 2 som e-tidning (pdf, nytt fönster)

Vad skulle du vilja läsa om i tidningen?
Kontakta chefredaktör Annika Persson på annika.persson@a4.se