De senaste åren har allt mer information från kulturarvsinstitutionernas samlingar och arkiv tillgängliggjorts fritt i digital format. Under Biblioteksdagarna 2017 kommer Lars Lundquist från Riksantikvarieämbetet och Peter Krantz från Kungliga biblioteket att tala om hur öppna data kan komma till användning och hur det kan vara till nytta för allmänheten.

– Både jag och Peter har både teoretisk och praktiskt erfarenhet av att öppna upp datakällor inom offentlig förvaltning. Och vi vill gärna dela med oss av det vi kan. Men vi är också nyfikna på hur det fungerar på andra ställen, hur läget ligger och hur långt man kommit eller inte kommit, säger Lars Lundquist.

Deras seminarium kommer också vara en introduktion till de som vill träffa dem senare på ”Öppna Data Akuten”, där du kan komma med frågor och funderingar eller berätta hur ni jobbar i er organisation.

– Jag ser verkligen fram emot att få träffa folk som jobbar nära användarna och med verksamhetsutvecklare i bibliotekssektorn! Jag fick nyligen förmånen att delta på ett litet hörn i biblioteksstrategi arbetet och ser att det finns många likheter inom biblioteks- och kulturarvsvärlden. Och det ska bli särskilt spännande att komma till Växjö och se hur just biblioteksväsendets stormöten är, säger Lars.

Till programmet

Till anmälan