Vi på Svensk biblioteksförening har många fantastiska medlemmar. Den här månaden vill uppmärksamma Petra Wellström, biblioteksassistent på Kungsörs bibliotek, som är månadens medlem och dessutom Svensk biblioteksförenings nyaste medlem.

Hur länge har du varit medlem?
– I skrivande stund har jag varit medlem i exakt tre veckor.

Varför valde du att bli medlem i Svensk biblioteksförening? 
– Jag har precis avslutat min första termin i biblioteks- och informationsvetenskap och börjat ett nytt jobb som biblioteksassistent på Kungsörs bibliotek. För mig var det självklart att i samband med detta bli medlem i de föreningar, organisationer och fack som är viktiga för min profession, kompetensutveckling och nätverkande.

Var och med vad jobbar du med? 
– Jag jobbar på Kungsörs bibliotek som biblioteksassistent med inriktning mot ungdomar och unga vuxna och mångspråksfrågor.

Vad är den viktigaste frågan på ditt jobb just nu?
– Just nu är det att på olika sätt arbeta för att öka kunskapen hos ungdomar om biblioteket och de tjänster och program vi erbjuder. Jag upplever att det är en svår målgrupp att komma åt, men det ska bli spännande att ta sig an utmaningen genom samarbeten med skolor, fritidsgård och det lokala föreningslivet.

Vad gör du på fritiden? 
– Jag sitter gärna i soffan och spelar PS5, streamar någon ny och spännande skräckfilm eller läser en god bok. Utöver det hänger jag gärna på gymmet.