Under Biblioteksdagarna 2019 i Helsingborg kommer podden Flödet att vara på plats och spela in. Flödet tar upp frågor om skolbibliotek utifrån olika vinklar och aspekter och belyser olika sidor av arbetet som skolbibliotekarie.

Bakom podden ligger Klara Önnerfält och Lotta Davidson Bask, båda två skolbibliotekarier.

– Vi vill gärna att Flödet ska vara mitt i flödet, hänga med när det händer någonting i biblioteksvärlden. Biblioteksdagarna är en stor händelse i bibliotekssverige, därför är det kul att vara där. En förhoppning är också att skolbiblioteksfrågorna kanske kan bli lite mer synliga genom vår närvaro.

Klara och Lotta kommer att vara med i Helsingborg på fredagen; lyssna på föredrag, prata med deltagare, och spela in. Sedan kommer de att klippa ihop allt ljudmaterial från Biblioteksdagarna till ett specialavsnitt som de lägger ut i efterhand.

Varför en podd om skolbibliotek?
– Varför INTE en podd om skolbibliotek? Skolbibliotek är det vi sysslar med och det vi kan, vi har hållit på med det i över 15 år nu och det är världens roligaste och viktigaste jobb. Dessutom är det många skolbibliotekarier som arbetar utan andra bibliotekariekollegor på nära håll, så Flödet är ett försök att vara kollegor och samtalspartners till dem som inte har det på annat vis. Vi vill vara skolbibliotekariernas bästa vän.

Här kan ni lyssna på en teaser inför specialavsnittet, öppnas i nytt fönster!

Foto: Klara Önnerfält