Imorgon 8 oktober är det premiär för Regionbibliotek Västerbottens nya podd om biblioteksutveckling. Vi ställde några snabba frågor till Johan Sundlöf, en av dem som arbetar med podden.

Vad kommer ni att prata om i podden?
– Podden heter Regional Biblioteksstrategi – en podd om biblioteksutveckling. Vi har i dagsläget planerat för cirka 7–8 avsnitt nu i höst som en test för att sedan utvärdera och se hur vi går vidare till våren. De första avsnitten kommer vi att prata om exempelvis användardriven verksamhetsutveckling via tjänstedesign på folkbibliotek, makerspaces via vår egen satsning Prosumentbibblan, digital kompetens och digital självkänsla, poesiveckan i Sorsele, samt vår kommande regionala biblioteksplan.

Hur ser upplägget ut?
– Upplägget och tanken är att blanda teman och gäster från både Västerbotten och övriga Sverige, för att få till ett perspektiv och innehåll som ger samma bredd som vi har i vårt uppdrag som Regionbibliotek Västerbotten.

Vilka riktar ni er till?
– Vi riktar oss till folkbibliotek, främst vår egen målgrupp, det vill säga folkbiblioteken i Västerbotten, men även till folkbiblioteken i Sverige i stort.

Jenny Lindmark Svedgård och Johan Sundlöf, biblioteksutvecklare i Region Västerbotten, arbetar med den nya podden.