Under Svensk biblioteksförenings årsmöte 2022 valdes Britt-Marie Ingdén-Ringselle, bibliotekarie och översättare, in som ledamot i valberedningen.

Vem är du?
– Jag är tredje generationens stockholmare, arbetar på Stockholms stadsbibliotek sedan 1978, som ungdomsbibliotekarie sedan 2005 och tycker fortfarande att jag har världens roligaste jobb. På fritiden översätter jag framförallt rysk fantasy till svenska, är medlem i Sveriges Författarförbunds översättarsektion och sedan 2021 ordförande för Författarförbundets Biblioteksråd. Är även medlem i Översättarcentrum, Svenska Pen och IBBY Sverige. Inom Svensk biblioteksförening deltar jag aktivt inom expertnätverken för IFLA, för verksamhetsutvecklande metoder och för mobil biblioteksverksamhet.

Hur känns det att bli invald till valberedningen?
– När jag fick frågan av Eva Häusner om jag ville bli nominerad till valberedningen svarade jag spontant ”Ja, varför inte”. Jag har jobbat länge inom bibliotekssfären och har ett stort kontaktnät både inom och utanför den sfären, vilket är något som jag tror kan bidra positivt till arbetet i valberedningen. Nu när jag har blivit invald tackar jag för förtroendet och ser verkligen fram emot att få arbeta tillsammans med de övriga i valberedningen.

Är det något annat du vill att medlemmarna ska känna till om dig?
– I september 2014 intervjuades jag som månadens översättare – där står det mesta om mig.

Foto: Monica Lindgren.