I mitten på mars öppnar den första ansökningsperioden för satsningen ”Stärkta bibliotek i hela landet”, där Kulturrådet får 225 miljoner kronor per år under 2018–2020 att fördela till folkbiblioteks huvudmän. 16 februari hålls ett webbinarium med möjlighet att ställa frågor.

Kulturrådet har fått i uppdrag av regeringen att genomföra en treårig satsning för att stärka biblioteksverksamheten i Sverige. Satsningen går under namnet ”Stärkta bibliotek i hela landet” och syftet är att öka utbudet och tillgängligheten till biblioteksverksamhet. Folkbiblioteken är i fokus för satsningen och det är folkbibliotekens huvudmän som har möjlighet att söka bidraget.

Två ansökningsomgångar i år

Under 2018 kommer två ansökningsomgångar äga rum – en på våren och en på hösten. Riktlinjer för ansökningar och information om prioriteringar beräknas vara klara i februari. Ansökningsperioderna är planerade till 15 mars–12 april och 14 augusti–11 september.

Webbinarium 16 februari

16 februari klockan 10–11 kommer Kulturrådet att arrangera ett webbinarium där ”Stärkta bibliotek i hela landet” presenteras och där det finns möjlighet att ställa frågor och diskutera med handläggare. Webbinariet kommer att finnas tillgängligt på webbplatsen och kunna ses även i efterhand.

En presentation kommer också att ske under det kulturpolitiska konventet Folk och kultur i Eskilstuna 8 februari.

Mer information på Kulturrådets webbplats (öppnas i nytt fönster)