Den 27 augusti är Raoul Wallenbergs dag, Sveriges nationella dag för civilkurage och medmänsklighet. Dagen hedrar minnet av Raoul Wallenberg som räddade livet på tusentals judar under andra världskriget. Idag när intoleransen återigen breder ut sig behöver vi agera i Raoul Wallenbergs anda med medmänsklighet och civilkurage.

– Raoul Wallenbergs insats innebär att många av oss idag har vänner och nära som lever tack vare hans arbete. Det är viktigt att vi förstår vad historien innebär och att vi lär av den. Biblioteken står för alla människors lika värde och det fria ordet. Låt oss uppmärksamma detta och fortsätta i den anda Raoul Wallenberg och många med honom arbetade i, säger Karin Linder, generalsekreterare på Svensk biblioteksförening.

Ditt bibliotek kan också vara med!

Raoul Wallenberg Academy har tagit fram en liten utställning (4 posters) om Raoul Wallenberg, mänskliga rättigheter och civilkurage att sätta upp i ert bibliotek. Utställningen går att ladda ner i A4 eller A3, det kostar inget och det är okomplicerat. Se också till att er utställning är med på Raoul Wallenberg Academys aktivitetskarta där Sveriges alla aktiviteter är samlade. Kontakta Rebecka Steinhoff, projektledare för Raoul Wallenbergs dag, rebecka.steinhoff@rwa.se så ser hon till att ert bibliotek finns med!

Här kan du ladda ner utställningen till ditt bibliotek!