Brit Stakston är mediestrateg och författare, driver även reportagesajten Blankspot. Under Biblioteksdagarna kommer hon att prata bland annat om sociala medier.

– Det ska bli jätteroligt, dels att få träffa en massa kloka människor i samma fysiska rum! Dessutom tror jag temat blir utmärkt ett valår och ett år då vi äntligen kan ses igen. Att berätta om sina små och stora vägval är en perfekt konversationsstartare.

Du ska vara med för att bland annat prata om sociala medier?
– Ja det ser jag fram emot! Under kriget i Ukraina har betydelsen av sociala medier fått helt nya dimensioner och med inblick i kommunikationsplattformarna kommer en förnyad spännande diskussioner om sociala medier att starta.

Varför ska man komma och lyssna på dig?
– För att vi i programpunkten ”Från telefonkatalogen till sociala medier” sätter fokus på såväl distributionskraften som dialogen i sociala medier. Vi tänker ta upp fördelar och nackdelar med sociala medier för demokratifrågor i stort och i relation till bibliotek.

Vad är det viktigaste du vill att deltagarna ska ta med sig efter att ha lyssnat på dig?
– En lust och nyfikenhet till hur man ska förhålla sig till sociala medier internet och externt på ett bibliotek. För mig är det här en fråga som ytterst är relaterad till demokratiuppdraget och dessutom ska vi ju blicka lite in i framtiden. Det kommer att bli ett spänstigt samtal med många kloka perspektiv på sociala medier. Och vi kommer dessutom att blicka in i framtiden!

Foto: Lena Dahlström