Anita Boffano är en av våra nyaste studentmedlemmar, och här berättar hon om sin syn på föreningen och varför hon valt att studera biblioteks- och informationsvetenskap.

Välkommen som medlem! Hur hörde du talas om föreningen?
– Jag blev tipsad av en kurskamrat, och gick med främst för min vetgirighets skull. Detta är ganska nytt för mig, och föreningen är som en guldgruva av information om alla delar av sektorn. Det känns också roligt med regionföreningen och deras aktiviteter. Eftersom jag läser en distansutbildning hoppas jag att sådana möten kan ge mig den direktkontakt jag saknar i utbildningen.

Vilket är ditt främsta intresse inom biblioteksvärlden?
– Det är fantastiskt att se hur mycket ett skolbibliotek kan göra för ungdomar, och jag tror att man skulle kunna åstadkomma mycket genom ännu bättre samarbete mellan bibliotek och utbildning. Jag har jobbat som modersmålslärare i Lund, och såg till exempel hur sedda eleverna kände sig när skolbiblioteket hade böcker på deras eget modersmål. Min största utmaning som bibliotekarie tror jag blir att förändra synen på läsning. Det finns en lite negativ inställning, speciellt hos tonåringar. Men det finns ju många sätt att tackla litteratur annat än med den klassiska pappersboken. VR, audioböcker, greenscreens…det finns så mycket att göra för att ge nytt liv åt litteratur!

Namn: Anita Boffano
Gör: Går masterprogram i BoI, inriktning digitala bibliotek och informationstjänster, på Högskolan i Borås.
Bakgrund: Italien-född Malmö-bo med språkvetarexamen från universitet i Barcelona. Pratar italienska, spanska, engelska, svenska, catalanska och franska.

Välkommen som studentmedlem!

Som studentmedlem i föreningen får du våra medlemsutskick och -erbjudanden, vår tidning Biblioteksbladet hem i brevlådan, och har möjlighet att träffa blivande kollegor från alla delar av sektorn genom att gå med i våra Expertnätverk. Medlemsavgiften är reducerad för dig under studietiden, och du har också möjlighet att söka stipendium som täcker konferensavgiften plus resa och boende upp till 1 000 kronor i samband med flera av våra konferenser.
Läs mer och bli medlem

Sök studentstipendium för konferensen Mötesplats Profession – Forskning

22–23 oktober arrangerar vi konferensen där praktiker och forskare inom bibliotekssektorn möts. För dig som student är det ett tillfälle att ta del av ny forskning inom området och träffa blivande kollegor inom alla bibliotekstyper. Vi delar ut fem studentstipendier för konferensen; läs mer om konferensen och hur du ansöker om stipendiet:
Mötesplats Profession – Forskning

Intervjun med Anita Boffano publicerades först på våra medlemssidor i Biblioteksbladet nr 5 2018. Läs som e-tidning här