Tallgårdens minibibliotek i Växjö var först ett projekt under 2015 som uppmärksammades av bland annat Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke när hon och en delegation var på besök i Växjö stadsbibliotek i höstas. Nu får fler chansen att se biblioteket då de kommer att ta emot ett studiebesök under Biblioteksdagarna 2017.

– Vi blev tillfrågade av vår bibliotekschef Anna-Karin Axelsson om vi ville ta emot ett studiebesök och det ville vi absolut. Vi är mycket glada och ser fram emot studiebesöket, säger Camilla Dahlström som är bibliotekarie på Tallgårdens minibibbliotek.

Under besöket kommer man att få veta mer om bakgrunden till biblioteket, hur de byggt upp verksamheten och deras framtidsplaner.

– Genom att ta emot ett studiebesök betyder det att vi får möjlighet att berätta om vårt sätt att arbeta med interkulturella frågor och att vi har en chans att skapa nya kontaktytor, säger Camilla.

Välkommen till ett besök på det lilla biblioteket som vill nå ut till ovana biblioteksanvändare i en mångkulturell stadsdel.

Till programmet

Till anmälan

Fotograf: Camilla Dahlström