Vi på Svensk biblioteksförening har många fantastiska medlemmar. Den här månaden vill vi uppmärksamma Linda Åkerlund som jobbar som barn- och ungdomsbibliotekarie på Finlandsinstitutets bibliotek.

Åkerlund jobbar med allt från katalogisering och kundtjänst till sociala medier och evenemang. Hon ansvarar även för boklistan för barn- och ungdomsböcker och jobbar mycket mot hela landet, i och med att Finlandsinstitutets bibliotek är ett nationellt resursbibliotek.

Hur länge har du varit medlem?
– Jag blev medlem för drygt ett år sedan.

Varför valde du att bli medlem i Svensk biblioteksförening?
– Eftersom jag jobbar på ett bibliotek tycker jag att det är viktigt att hålla sig ajour om biblioteksrelaterade grejer. Dessutom är jag medlem i några expertnätverk, vilket har varit en bra kanal för att nå ut till fler bibliotek i Sverige.

Vad är den viktigaste frågan på ditt jobb just nu?
– Ett stort frågetecken är resursbibliotekens framtid. Det nuvarande uppdraget tar slut vid årsskiftet och vi väntar på information om fortsättningen.

Vad gör du på fritiden?
– Jag sitter ofta framför tv:n och ”streamar” någon serie medan jag virkar. Jag virkar ofta små mjukisdjur eller bokmärken, men just nu håller jag på med en sommarklänning.