Metros Viralgranskaren arrangerar den 21 november en konferens om källkritik på Chinateatern i Stockholm, kl 13–17. Som medlem i Svensk biblioteksförening får du rabatterat pris på biljetterna.

Ur programmet:

  • Så känner du igen en vandringssägen.  Jack Werner, en av grundarna till Metros Viralgranskaren om vikten av källkritik.
  • Vad är myt och vad är verklighet – en betraktelse runt världsutvecklingen utifrån ett källkritiskt perspektiv. Föredrag av den internationellt erkända författaren, idéhistorikern och debattören Johan Norberg.
  • Vilka är det som luras på nätet? Metros bokaktuella Åsa Larsson går igenom motiven till att sprida falska påståenden.
  • Verktygen som genomskådar bluffarna men som du inte trodde fanns. Hugo Ewald, prisbelönt redaktör på Metros Viralgranskaren, öppnar verktygslådan.
  • Hur noggranna är svenska medier när det gäller källkritik och hur källkritiska är egentligen våra reportrar? Mattias Konnebäck, programledare i SR:s satirserie Public Service, intervjuar Gunilla Herlitz, en av 2000-talets mäktigaste mediechefer.

Mellan inslagen framförs underhållning på temat källkritik av imitatören och skådespelaren Rachel Mohlin, känd från bland annat SR:s satirserie Public Service.

Ordinarie biljettpris: 1 499 kr plus moms
Biljettpris för Svensk biblioteksförenings medlemmar: 690 kr plus moms
Använd rabattkod: SVBIB2017

Boka biljett till Viralgranskaren: En konferens om källkritik (öppnas i nytt fönster)

Foto av Jack Werner: Kate Gabor

Är du inte ännu medlem i Svensk biblioteksförening?
Bli medlem