9–15 oktober är det dags för årets eMedborgarvecka, då aktörer över hela Sverige främjar e-tjänstanvändning och digital kunskap genom olika kompetenshöjande arrangemang.

Jenny Poncin på Svensk biblioteksförening sitter med i Digidelnätverkets samordningsledning, och uppmanar till deltagande:
– Passa på att visa upp vad ni gör för att skapa digital delaktighet i ert sammanhang. Vi vet att aktiviteter med digitalt innehåll ökar på folkbiblioteken och att detta är frågor man jobbar med dagligen. Det är viktigt att olika aktörer i samhället arbetar tillsammans, och eMedborgarveckan är ett bra tillfälle för en riktad insats. Kampanjveckan är också viktig för att den visar beslutsfattare vad som görs i den här frågan ute i regioner och kommuner. 

Anmäl era arrangemang

Föreläsningar, öppet hus, datorverkstad och andra ”hands on”-introduktioner – det finns många sätt att delta och bidra. Information om hittills anmälda evenemang och aktörer finns på Digidelnätverkets site:
Besök Digidelnätverkets site (öppnas i nytt fönster)

På siten finns också kampanjmaterial i form av affischer att ladda ner och använda fritt, och där finns också inspiration till aktiviteter och samarbeten från tidigare kampanjveckor.
Anmälan till eMedborgarveckan (öppnas i nytt fönster)

eMedborgare = person som kan använda e-tjänster, internet och digitala forum och vägar för att hantera sin vardag, söka och använda information och göra sin röst hörd.