Datum för evenemanget: 1 dec, 2021

Forskardagen 2021

Välkommen till Forskardagen 2021

Onsdagen den 1 december bjuder Svensk biblioteksförening in till årets Forskardag.
Årets tema är medierätt, yttrandefrihet och integritet.

Till programmet

Vi kommer att hålla till i Stockholm på Ingenjörshuset, konferensen kommer inte att sändas live eller spelas in. Sista anmälningsdag är 19 november!

Till anmälan

Forskardagen Nyheter

”Privacy is an important matter”

Ameera Mansour is a PhD candidate at the Swedish School of Library and Information Science, University of Borås. Currently, she is a visiting research fellow at the Department of Communication and Media, Lund University. She is one of our lecturers during Forskardagen 2021.

10 november, 2021

Forskardagen Nyheter

”Vi tar yttrandefriheten för givet”

Professor Mårten Schultz och advokat Dag Wetterberg kommer att tala på årets Forskardag. De kommer bland annat att prata om hur viktig juridik är för alla och i informationssamhället är juridiken kring yttrandefrihet, medier och integritet särskilt betydelsefull. De kommer även att gå igenom delar av gällande integritetslagstiftning och Dataskyddsförordningen (GDPR).

25 oktober, 2021

Forskardagen

Student och vill gå på Forskardagen – kolla hit!

Du som är student vid någon av utbildningarna inom biblioteks- och informationsvetenskap har möjlighet att söka stipendium för att kunna delta i Svensk biblioteksförenings konferenser.

21 oktober, 2021

Forskardagen

Vad är näthatets inverkan på demokratiskt deltagande?

Oscar Björkenfeldt är doktorand i rättssociologi vid Lunds universitet och en av våra talare på årets Forskardag.

18 oktober, 2021

Forskardagen

Programmet till Forskardagen är klart!

Nu finns konferensprogrammet till Forskardagen den 1 december att läsa här på webbplatsen. De blir en fullspäckad dag med föreläsningar av talare vars arbete knyter an till medierätt, yttrandefrihet och integritet.

14 oktober, 2021

Forskardagen Nyheter

Nu kan du anmäla dig till Forskardagen!

Välkommen till Forskardagen den 1 december! Årets tema är medierätt, yttrandefrihet och integritet. Vi har bjudit in ett antal forskare vars arbete knyter an till medierätt, yttrandefrihet och integritet.

6 oktober, 2021