22 sep, 2021
Nyheter Sveriges biblioteks utmärkelser

Årets barnrättsutmärkelse Elefanten till Barnrättsombuden i Västernorrland

Årets barnrättsutmärkelse Elefanten 2020 går till Barnrättsombuden i Västernorrland. De för priset för att ha skapat en struktur som möjliggör ett långsiktigt och systematiskt arbete med barnets rättigheter.

Föreningen i samarbete med Berghs School of Communication

Under våren 2021 blev Svensk biblioteksförening kontaktade av Berghs School of Communication, som sedan 1941 bedrivit utbildning inom kommunikation och marknadsföring. De ville samarbeta med oss kring ett uppdrag (brief) som varje år ges som första uppgift till deras heltidsstudenter.

20 september, 2021

Expertnätverk Nyheter
Nytt expertnätverk för bibliotekens roll i totalförsvaret

Nu har det startats ett nytt nätverk inom Svensk biblioteksförening: Expertnätverket för bibliotekens roll i totalförsvaret. Vi har ställt några frågor till Jenny Lindmark Svedgård och Bengt Kleijn som är kontaktpersoner för nätverket.

17 september, 2021

Läs senaste numret av Biblioteksbladet

I nr 3 av Biblioteksbladet, även kallad ”Det obalanserade numret”, försöker tidningen svara på frågan varför majoriteten av de som jobbar på bibliotek är kvinnor.

16 september, 2021

Strategin behövs för visioner och strategier

Idag skriver Johanna Hansson, ordförande Svensk biblioteksförening, i Biblioteksbladet om det efterlängtade beskedet om att en nationell biblioteksstrategi ska presenteras före årsskiftet.

15 september, 2021

75 miljoner extra till biblioteken

Under presskonferensen idag, tisdag, presenterade kultur- och demokratiminister Amanda Lind budgetsatsningar som berör biblioteken. 75 miljoner extra till biblioteken.

14 september, 2021

Forskardagen Nyheter
Save the date: Forskardagen 2021!

Onsdagen den 1 december bjuder Svensk biblioteksförening in till årets Forskardag.

13 september, 2021