8 dec, 2022
Biblioteksdagarna Biblioteksdagarna 2023 Nyheter

Anmäl dig till Biblioteksdagarna 2023

Nu kan du säkra din biljett till Biblioteksdagarna, som anordnas 24–25 maj 2023 i Linköping.

Filtrera nyhetskategori

Lynn Alpberg får Läsguldet 2022

Vi säger grattis till vår medlem Lynn Alpberg som har tilldelats Läsguldet 2022. Det var en enig jury som beslutade att Lynn Alpberg skulle tilldelas årets pris. Priset ska gå till personer, organisationer eller institutioner som på ett kreativt, inspirerande och inkluderande sätt skapar möjlighet för personer med syn- eller läshinder att läsa på sina villkor.

7 december, 2022

”Vi ser bibliotek som ständigt i utveckling”

Hur kan bibliotekens roll stärkas? Det är något som bland annat undersöks vid Lunds universitet i projektet ”Social infrastruktur som gör skillnad: Folkbibliotekens transformativa kapacitet i ett åtstramat stadsliv”.

6 december, 2022

Sveriges biblioteks utmärkelser

Vi söker två ledamöter till juryn för Greta Renborgs pris!

Svensk biblioteksförening delar årligen ut Sveriges biblioteks utmärkelser. Priserna är unika eftersom pristagarna utses av bibliotekarier och experter på läsningens praktik. Nu söker vi två nya ledamöter till juryn som utser Greta Renborgs pris.

5 december, 2022

Rekrytering av ny generalsekreterare

Inom kort påbörjas arbetet med att rekrytera en ny generalsekreterare efter Karin Linder, under december kommer en annons gå ut.

2 december, 2022

”Visst är det populärt just nu, men det har alltid lästs mycket manga”

Den så kallade ”mangaboomen” som Dagens Nyheter skrev om i början av hösten är något som även våra medlemmar ute i landet har känt av.

2 december, 2022

Expertnätverk

”I ett expertnätverk har vi möjlighet att visa en bredd av bibliotek”

Som medlem hos Svensk biblioteksförening kan du gå med i en rad olika expertnätverk. Ett av dessa nätverk är Expertnätverket för bibliotekens lärandemiljöer, som i dag har cirka 300 medlemmar. Vi har pratat om nätverket med Linn Bech-Hanssen, bibliotekarie på Göteborg Universitetsbibliotek och kontaktperson för nätverket.

1 december, 2022