29 jun, 2021

Carin Norén är ny ledamot i regionförening Skåne

Välkommen Carin Norén, som är ny ledamot i regionförening Skåne!

De nominerade till årets bästa barn- och ungdomsböcker

Nu kan vi avslöja vilka nio författare och illustratörer som juryn nominerat till våra tre plakettpriser. Vinnaren i varje kategori kommer att tillkännages efter sommaren.

28 juni, 2021

Glad sommar önskar kansliet!

Från måndag 28 juni håller vi semesterstängt.

24 juni, 2021

”Här är bibliotek väldigt viktiga”

Helsingborg är först ut i hela Norden att vara med i IFLA Library Map of the World.

22 juni, 2021

Oro över folkbibliotekens ekonomi

Under våren har därför Svensk biblioteksförening undersökt hur ekonomin utvecklats de senaste 20 åren. Baserat på offentlig statistik presenterar vi tre olika beräkningar.

21 juni, 2021

Rebecca Levander är ny ledamot i Regionförening Väst!

Välkommen Rebecca Levander, ny ledamot i Regionförening Väst! Rebecca är biblioteks- och kulturenhetschef i Karlsborgs kommun.

18 juni, 2021

Bokmässan Nyheter
”Jag är hedrad och glad”

Utbildningsminister Anna Ekström kommer att dela ut priset Årets skolbibliotek under föreningens och Nationella Skolbiblioteksgruppens seminarium ”Stärkt språkutveckling med stärkta skolbibliotek” under Bokmässan 2021.

17 juni, 2021