1 jun, 2020

Ny undersökning: People, power and technology

Brittiska tankesmedjan Doteveryone har följt upp sin undersökning från 2018 om britternas attityder till digital teknik. Vår utredare Karin Martinsson har läst.

Digitalsamtal med Karin Linder och Brit Stakston

Karin Linder och Brit Stakston om bibliotekens roll i digitaliseringen, intervjuade av Anders Thoresson i podden Digitalsamtal.

27 maj, 2020

Sveriges biblioteks utmärkelser
De är nominerade till 2019 års bästa uppsats

Läs de fem studentuppsatser som är nominerade till 2019 års bästa inom biblioteks- och informationsvetenskap.

20 maj, 2020

Föreningens nya styrelse efter årsmötet

Fyra nya ledamöter har nu valts in i Svensk biblioteksförenings styrelse.

Sveriges biblioteksstatistik för 2019

Årets rapport visar att användningen av de svenska biblioteken är hög, men under förändring. Svensk biblioteksförenings generalsekreterare Karin Linder kommenterar siffrorna.

20 maj, 2020

Pågående omröstningar i Svensk biblioteksförenings årsmöte

Årsmötet drog ut på tiden, och fick avslutas innan alla dagordningspunkter avhandlats. Röstberättigade ombud har nu på sig fram till och med klockan 15.00 imorgon onsdag 20 maj att rösta i kvarstående frågor.

19 maj, 2020

Mötesplats Profession – Forskning
Forskarnas galleri – det hände sedan

2018 presenterade Malmö universitetsbibliotek sitt projekt Forskarnas galleri vid vår konferens Mötesplats Profession – Forskning. Hur har det gått sedan?

18 maj, 2020