22 okt, 2021

Skolbibliotekarie i Växjö blir ny ledamot i läsrådet

– Eric har arbetat framgångsrikt under flera år och är en synlig och mycket kunnig representant för vad skolbibliotekarier gör för nytta för varje elev, kommenterar Svensk biblioteksförenings generalsekreterare Karin Linder.

Ett porträttfoto av Eric Haraldsson
Forskardagen
Student och vill gå på Forskardagen – kolla hit!

Du som är student vid någon av utbildningarna inom biblioteks- och informationsvetenskap har möjlighet att söka stipendium för att kunna delta i Svensk biblioteksförenings konferenser.

21 oktober, 2021

Sveriges biblioteks utmärkelser
Carl-Marcus Melin tilldelas Collijnpriset 2021

Collijnpriset 2021 för bästa uppsats inom ämnet biblioteks- och informationsvetenskap tilldelas Carl-Marcus Melin för uppsatsen ”Bland anonyma kvinnor, oidentifierade män och okända par. En studie om hur kön, genus och queer närvaro aktualiseras via bildkatalogiseringens praktik”.

20 oktober, 2021

Forskardagen
Vad är näthatets inverkan på demokratiskt deltagande?

Oscar Björkenfeldt är doktorand i rättssociologi vid Lunds universitet och en av våra talare på årets Forskardag.

18 oktober, 2021

Forskardagen
Programmet till Forskardagen är klart!

Nu finns konferensprogrammet till Forskardagen den 1 december att läsa här på webbplatsen. De blir en fullspäckad dag med föreläsningar av talare vars arbete knyter an till medierätt, yttrandefrihet och integritet.

14 oktober, 2021

Nyheter Sveriges biblioteks utmärkelser
Greta Renborgs pris till Världens bibliotek

Greta Renborgs pris för god marknadsföring av bibliotek tilldelas Världens bibliotek som drivs av Biblioteken i Malmö och finansieras av Kungliga biblioteket, Nasjonalbiblioteket i Norge och Kulturrådet. Vi har ställt några frågor till Nanna Ekman Lindström som är projektägare för den del av verksamheten som finansieras via Stärka bibliotek.

13 oktober, 2021

Vill väcka intresse för digitalt skapande

Under hösten har Kodcentrum digitala aktiviteter varje tisdag och torsdag, samt en öppen chatt för att svara på frågor varje onsdag. Flera bibliotek har varit med under organisationens aktiviteter, som alltid är helt gratis.

11 oktober, 2021