24 maj, 2024

Tack till er som deltog i Biblioteksdagarna 2024

Årets stora bibliotekskonferens är nu avslutad. Biblioteksdagarna 2024 ägde rum på Sara kulturhus, 22–23 maj i Skellefteå och lockade 260 deltagare.

Filtrera nyhetskategori

Så avslutades Biblioteksdagarna 2024

Andra och sista dagen av Biblioteksdagarna inleddes med ett välkomnade av Fransesca Quartey och summering av gårdagens händelser.

23 maj, 2024

Så inleddes Biblioteksdagarna 2024

Biblioteksdagarna inleddes bland annat med att moderator Fransesca Quartey välkomnade till Skellefteå och konferensen. Det, och mycket mer, skedde under konferensens första dag. Läs vår sammanfattning här.

22 maj, 2024

Tvättestugebibliotek ska tillgängligöra litteraturen

Boende i Frölunda har mer än torktumlare och smutstvätt i sina tvättstugor –  nyöppnade ”tvättstugebibliotek” ska inspirera till mer läsning i vardagen och informera om läsningens positiva effekter på barns utveckling.

21 maj, 2024

”För individen kan minoritetsspråket vara en viktig del av identiteten”

Årets vinnare av minoritetsspråkspriset är Eeva Östberg, bibliotekschef på Finlandsinstitutets bibliotek, institutionell medlem i Svensk biblioteksförening.

20 maj, 2024

Läs senaste numret av Biblioteksbladet

Nummer två av Biblioteksbladet, även kallat Numret om e-plikten, handlar bland annat om digitala mediers betydelse och bevarande.

17 maj, 2024

Debattartiklar Nyheter Sjukhusbibliotek

Sjukhusbibliotek är en fråga om vårdkvalitet

Neddragningar i hälso- och sjukvårdens biblioteksverksamhet påverkar möjligheten att göra kloka, kliniska val och riskerar därmed att påverka vårdkvaliteten. Det skriver Helene Öberg, ordförande, Svensk biblioteksförening och Anna Videfrost, ordförande, Föreningen Sveriges sjukhusbibliotekschefer (SSBC), i en debattartikel i Dagens Medicin.

17 maj, 2024