5 aug, 2020

”Först och främst en hängiven läsare”

Jonas Holm, jurist och senior associate MarLaw AB, är ny ledamot i föreningsstyrelsen.

Dags att söka utvecklingsstöd

Svensk biblioteksförenings utvecklingsstöd ska användas till utvecklingsarbete vid ett bibliotek eller motsvarande institution. Stödet har delats ut årligen sedan 2010 och kan sökas av alla våra institutionella medlemmar.

3 augusti, 2020

Uppdrag ordförande: Sydost

Vi fortsätter med vår intervjuserie med nytillträdda regionföreningsstyrelseordföranden. Den här gången har vi pratat med Anna Thordstein, ordförande i Regionförening Sydost och som suttit i dess styrelse sedan 2017.

2 augusti, 2020

”Jag tycker fortfarande att biblioteket är en fantastisk idé”

Nick Johnson-Jones är en av föreningsstyrelsens nya ledamöter.

29 juli, 2020

”Föreningens förmåga att samla biblioteksbranschen i sin hela bredd är unik”

Eleonor Grenholm, samordnare Digitalt först, är en av föreningsstyrelsens nya ledamöter.

22 juli, 2020

Uppdrag ordförande: Skåne

Näst ut i vår intervjuserie med regionstyrelseordföranden är Susann Ek. Till vardags är hon bibliotekschef inom kulturförvaltningen i Landskrona. stad, och inom Svensk biblioteksförening är hon ordförande i Regionförening Skåne. Vi har bland annat ställt några frågor om hur våren 2020 har varit och om vad regionföreningen har för planer inför hösten.

19 juli, 2020

”Som ledamot kommer jag att ha fokus på att ta ansvar”

Abdullatif Haj Mohammad, bibliotekspedagog vid Sundsvall stadsbibliotek, är en av föreningsstyrelsens nya ledamöter.

15 juli, 2020