16 maj, 2022

Sommartider på kansliet

Under veckorna 20-34 (16 maj – 29 augusti) har vi sommartider och stänger kansliet en timme tidigare per dag.

Filtrera nyhetskategori
Nyheter Sveriges biblioteks utmärkelser

”Jag försöker tänka på vad som gör en bok stark inom sin kategori”

Fia Idegård är ny jurmedlem för Plakettjuryn, som utser tre plakettpriset för barn- och ungdomslitteratur.

16 maj, 2022

Nyheter

International Conference on Performance Measurement in Libraries söker styrelsemedlemmar

International Conference on Performance Measurement in Libraries, LibPMC, söker nu nya styrelsemedlemmar. – Det är ett internationellt sammanhang och att det ger perspektiv på den egna verksamheten, säger Ingela Wahlgren, tidigare styrelsemedlem.

13 maj, 2022

Barn och unga Nyheter Skolbibliotek

”Jag såg detta med mejlutskick som ett alternativ när jag inte kunde vara i klassrummen”

Sedan kriget bröt ut har skolbibliotekarien Hanna Berg Carlsson skickat ut så kallade källkritiks-begrepp varje vecka till elever och personal på gymnasieskolan hon jobbar på i Kalmar. Det är ett sätt att utbilda, fortbilda och uppmärksamma olika aspekter av källkritik, främst digital källkritik.

12 maj, 2022

Mötesplats Profession – Forskning Nyheter

Call for abstracts inför konferensen Mötesplats Profession – Forskning

Vill du presentera något intressant för biblioteksvärlden? Kanske har du erfarenheter från ett utvecklingsprojekt, utredningsarbete eller aktuell forskning? Nu tar vi emot förslag på papers till konferensen Mötesplats Profession – Forskning som arrangeras i Borås 9–10 november.

11 maj, 2022

Nyheter

Ny rapport: Ojämn tillgång till kultur i de nordiska länderna

Rapporten Kulturens geografi i Norden som Kulturanalys Norden visar att tillgång till kultur i hög grad är en fråga om var i landet du bor och hur många som bor nära dig.

10 maj, 2022

Biblioteksdagarna Nyheter

Ett stort tack till er som deltog i Biblioteksdagarna 2022!

Årets stora bibliotekskonferens är nu avslutad. Svensk biblioteksförenings branschdagar var en hybridkonferens och den ägde rum på Cirkus i Stockholm 5–6 maj och lockade cirka 400 deltagare.

9 maj, 2022