18 jun, 2021

Rebecca Levander är ny ledamot i Regionförening Väst!

Välkommen Rebecca Levander, ny ledamot i Regionförening Väst! Rebecca är biblioteks- och kulturenhetschef i Karlsborgs kommun.

Bokmässan Nyheter
”Jag är hedrad och glad”

Utbildningsminister Anna Ekström kommer att dela ut priset Årets skolbibliotek under föreningens och Nationella Skolbiblioteksgruppens seminarium ”Stärkt språkutveckling med stärkta skolbibliotek” under Bokmässan 2021.

17 juni, 2021

Branschdagarna Nyheter
Videoutställningen från Branschdagarna nu på webben

Missade du Branschdagarna? Nu har du möjlighet att se bidragen till den videoutställning vi arrangerade under konferensen, direkt här på webbplatsen.

16 juni, 2021

Gabriella Moen är ny ledamot i Regionförening Västerbotten

Välkommen Gabriella Moen, ny ledamot i Regionförening Västerbotten! Gabriella pluggar Biblioteks- och Informationsvetenskap på Umeå universitet, och kommer vara färdigbakad bibliotekarie i januari 2022.

15 juni, 2021

Linda Sävhammar är ny ledamot i Regionförening Östergötland/Jönköping

Välkommen Linda Sävhammar, ny ledamot i Regionförening Östergötland/Jönköping! Linda är utvecklingsledare på Regionbibliotek Östergötland inom områdena digital kompetens och skolbibliotek.

14 juni, 2021

Remissvar om bemannade skolbibliotek

Förslagen har under våren varit ute på remiss. Svensk biblioteksförening har haft nära kontakt med utredningens kansli och det är vår bild att den bemödat sig om att ha en bra dialog med berörda samhällsinstitutioner.

10 juni, 2021

”På ett litet bibliotek får man vara beredd att arbeta med i stort sett allt”

Vi säger grattis till Susanne Joki som fått Svenska Akademiens bibliotekariepris år 2021! Susanne Joki har varit medlem i Svensk biblioteksförening i flera år och just nu jobbar hon vid Haparanda stadsbibliotek, som ingår i länssamarbetet Biblioteken i Norrbotten.

8 juni, 2021