22 jan, 2021

Nominera till Lättläst-priset 2021

Nu finns det ett litteraturpris för lättlästa böcker. Det är Studieförbundet Vuxenskolan som instiftat priset.

Sveriges biblioteks utmärkelser
Vi söker ledamot till juryn för Collijnpriset

Nu söker vi en ledamot till juryn som utser Collijnpristagare, författare till den student som skrivit fjolårets bästa uppsats inom ämnet biblioteks- och informationsvetenskap.

21 januari, 2021

Kallelse till årsmöte i Svensk biblioteksförening

Svensk biblioteksförening kallar alla medlemmar till årsmöte torsdag 20 maj. Årsmötet planeras att ske digitalt.

20 januari, 2021

Nyheter Skolbibliotek
”Att satsa på läsning är att satsa på framtiden”

Idag, 19 januari, överlämnar Utredningen om stärkta skolbibliotek och läromedel sina förslag för att stärka skolbiblioteken till utbildningsminister Anna Ekström.

19 januari, 2021

Wikipedia fyller 20 år

Idag, 15 januari, fyller Wikipedia 20 år och räknat i internettid är det mycket. När Wikipedias första webbplats publicerades fanns varken Facebook, Youtube eller Google.

15 januari, 2021

Sveriges biblioteks utmärkelser
Vi söker ledamot till juryn för Årets mobila bibliotek!

Har du djup kunskap om mobil biblioteksverksamhet? Välkommen med din intresseanmälan!

14 januari, 2021

IFLA
Ansökan öppen för IFLA PressReader International Marketing Award

Nu kan du skicka in ditt biblioteks bästa marknadsföringskampanj till IFLAs och PressReaders tävling.

8 januari, 2021