15 jul, 2022

Skrivworkshop för tonåringar ledde till utgiven roman

Jomana och Veronika träffades på en skrivarverkstad på Järfälla bibliotek när de var 15 år gamla. Fyra år senare ger de nu ut romanen ”Arvtagaren”, som även har dramatiserats.
– Skrivande kan både bygga broar och ge andrum, säger Lovisa Blomberg, läsinspiratör i Järfälla kommun.

Porträttbild på Jomana Naama, Lisa Blomberg och Veronika Lindberg.
Filtrera nyhetskategori

”Vi är nyfikna på vad som görs på andra håll i världen”

Victoria Lagerkvist och Malin Klintholm, båda biblioteksutvecklare i Region Sörmland, har fått Svensk biblioteksförenings resestipendium för att besöka den internationella konferensen ”Wikimedia + Libraries International Convention” i Maynooth, Irland. Vi har pratat med båda två inför den blivande resan.

14 juli, 2022

Maria Ringbo är ny styrelesemedlem i regionförening Väst

Maria Ringbo, universitetsadjunkt på institutionen för informations- och biblioteksvetenskap vid Högskolan i Borås, är ny ledamot i styrelsen för regionförening Väst.

13 juli, 2022

”Det är ett hedrande och väldigt roligt uppdrag”

Kristoffer Holmqvist är avdelningschef för institutionen för vetenskaplig kommunikation vid Lunds universitet och även ledamot i juryn för Svensk biblioteksförenings utmärkelse Collijnpriset. Priset delas ut till bästa uppsats inom ämnet biblioteks- och informationsvetenskap.

12 juli, 2022

Emelie Mellbrand är ny styrelsemedlem i regionförening Väst

Emelie Mellbrand är bibliotekarie på Sahlgrenska universitetssjukhus och nu även ledamot i styrelsen för regionförening Väst.

11 juli, 2022

Nyheter Sveriges biblioteks utmärkelser

De är nominerade till årets bästa barn- och ungdomsböcker

Nu kan vi äntligen avslöja vilka nio författare och illustratörer som juryn nominerat till våra tre plakettpriser. Vinnaren i varje kategori kommer att tillkännages efter sommaren.

8 juli, 2022

Bokmässan 2022

”Det är alltid intressant och viktigt att diskutera bibliotekets roll”

Catharina Ek är bibliotekschef i Upplands Väsby och kommer att vara med i vårt seminarium ”Bibliotek som samhällsbärare – i vardag och kris” under Bokmässan i år.

7 juli, 2022