23 sep, 2022
Bokmässan 2022

Årets skolbibliotek är Sandsbro skola

Under fredagen på Bokmässan 2022 delade Nationella Skolbiblioteksgruppen, NSG, ut pris till Årets skolbibliotek: Sandsbro skola i Växjö.

Filtrera nyhetskategori
Bokmässan 2022 Nyheter

Biblioteken och den digitala backlisten

Under fredagen på Bokmässan 2022 arrangerade förlaget Saga Egmont seminariet ”Biblioteken och den digitala backlisten”. Medverkade gjorde bland annat Karin Linder, generalsekreterare hos Svensk biblioteksförening.

23 september, 2022

Bokmässan 2022 Nyheter

Bibliotek som samhällsbärare – i vardag och kris

Under bokmässans andra dag höll föreningen sitt seminarium ”Bibliotek som samhällsbärare – i vardag och kris” som modererades av Lisa Gemmel, utredare Svensk biblioteksförening.

23 september, 2022

Bokmässan 2022 Nyheter

Bibliotekens roll i hållbar utveckling?

Under bokmässans första dag deltog Catharina Isberg, styrelseledamot i Svensk biblioteksförening, i seminariet ”Bibliotekens roll i hållbar utveckling?”.

Bokmässan 2022

Kompetensflykt från biblioteken?

Under Bokmässan 2022 höll DIK i seminariet ”Kompetensflykt från biblioteken?” där Helene Öberg, ordförande hos Svensk biblioteksförening, Ola Pilerot, professor vid högskolan i Borås och Anna Troberg, ordförande i DIK deltog. Samtalet modererades av Silvia Kakembo, chef Arena Opion.

Debattartiklar Nyheter

Språksvaga barn hjälps inte av att bli utpekade utan av att läsa mer

Utanförskap och bristande språkkunskaper diskuterades flitigt i valrörelsen. Men lösningen är inte utpekande och ökad kontroll. I stället måste alla aktörer inom litteraturområdet ges bättre stöd för att åtgärda grundproblemet, skriver Helene Öberg, ordförande Svensk biblioteksförening, Grethe Rottböll, ordförande Sveriges Författarförbund och Jesper Monthán, ordförande Svenska Förläggareföreningen i Göteborgs Posten idag.

Nyheter Sveriges biblioteks utmärkelser

”Värdefullt att få vårt arbete uppmärksammat”

Förra året, 2021, vann Världens bibliotek Svensk biblioteksförenings utmärkelse Greta Renborgs pris. Vi har bytt några ord med Världens bibliotek om resan de gjorde för prispengarna.

21 september, 2022