5 jun, 2020
Skolbibliotek

Gustav Fridolin i skolbibliotekspodden Flödet

Om knappt sex månader ska utredningen Stärkta skolbibliotek och läromedel vara klar. Utredare Gustav Fridolin blir här intervjuad av Klara Önnerfält och Lotta Davidson-Bask.

Skolbibliotek
Årets skolbibliotek i världsklass

Här är de 65 skolor som får årets utmärkelse från Fackförbundet DIK.

5 juni, 2020

Månadens medlem

Johan Jägstrand studerar masterprogrammet i ABM, inriktning biblioteks- och informationsvetenskap, i Uppsala och är snart färdig med det första året av två. Han blev medlem i Svensk biblioteksförening i våras och vi har ställt några frågor till honom.

4 juni, 2020

Ny undersökning: People, power and technology

Brittiska tankesmedjan Doteveryone har följt upp sin undersökning från 2018 om britternas attityder till digital teknik. Vår utredare Karin Martinsson har läst.

1 juni, 2020

Digitalsamtal med Karin Linder och Brit Stakston

Karin Linder och Brit Stakston om bibliotekens roll i digitaliseringen, intervjuade av Anders Thoresson i podden Digitalsamtal.

27 maj, 2020

Sveriges biblioteks utmärkelser
De är nominerade till 2019 års bästa uppsats

Läs de fem studentuppsatser som är nominerade till 2019 års bästa inom biblioteks- och informationsvetenskap.

20 maj, 2020

Föreningens nya styrelse efter årsmötet

Fyra nya ledamöter har nu valts in i Svensk biblioteksförenings styrelse.

20 maj, 2020