Svensk biblioteksförening, Regionförening Skåne, tillsammans med Svensk förening för informationsspecialister, Syd, bjuder på en halvdag som står i pedagogikens tecken. Både förutsättningar för skapandet av och praktiska lösningar kring digitala lärobjekt, vilket kan vara allt från skärminspelningar, online-quizar, LibGuides till videor, ska belysas. Dagen inleds med fem kortare föredrag och avslutas med en timmes blixtpresentationer enligt metoden TeachMeet (se nedan) – och här behöver vi din hjälp! Har du själv skapat ett lärobjekt som du vill berätta om lite kort? Planerar du att skapa ett och vill få lite feedback? Har du ett verktyg du tycker om att använda som du vill tipsa om? Då är du välkommen att hålla en sådan blixtpresentation. Naturligtvis är du också välkommen att delta utan att presentera.

Tid: 28 november, kl. 9-12
Plats: Orkanen, Malmö högskola, rum C528.

Program:

9:00-10:00 – Inledning och presentationer:
  • Karin Jönsson, Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek vid Lunds universitet: Nordiskt bibliotekssamarbete med projektmedel från NordPlus
  • Jette Fugl, Københavns Universitetsbibliotek: Learninglib.dk læringsobjekter – skabt i samarbejde med KU undervisere
  • Gunilla Fors & Sofia Murray, Malmö Stadsbibliotek: Pilotprojekt Bibblan bildar – en digital lärplattform för folkbiblioteksområdet
10:00-10:15 Fika

Te/kaffe och macka.

10:15-10:55 Presentationer:
  • Jenny Widmark, Malmö högskolas bibliotek: Upphovsrätt – vad ska jag tänka på?
  • Jenny Magnusson och Pernilla Fröjdh, Malmö högskolas bibliotek: Digitala lärobjekt i undervisningen
10:55-11:00 Bensträckare

Tid att sträcka på sig.

11:00-12:00 Blixtpresentationer enligt TeachMeet-metoden

Ett TeachMeet är ett informellt om än organiserat möte där deltagarna delar med sig av sina pedagogiska erfarenheter genom väldigt korta presentationer. Ordningen på presentatörerna slumpas fram bland dem som har anmält sig som sådana. I vår version får du sju minuter på dig: Du kan välja att göra en presentation på fem minuter plus två minuter för frågor om t.ex. ett digitalt lärobjekt du har skapat eller ett verktyg för skapandet av sådana som du tycker fungerar bra, eller en presentation på två minuter om ett objekt du planerar skapa som du vill ha feedback på. I det senare fallet ges då alltså 5 minuter till feedback. Det kommer att hållas noga koll på att tiderna hålls.

Anmälan

Arrangemanget är öppet för medlemmar i båda föreningar. Sista anmälningsdag är den 22 november. Du som ska hålla en blixtpresentation har företräde till det begränsade antalet platser. Anmäl dig här.

Frågor kan ställas till Anja Hoppe: anja.hoppe[at]htbibl.lu.se

P.S.

För den som vill läsa på inför Jette Fugls presentation har hon skickat med följande dokument:
•    Biblioteksfaglighed smeltet sammen med fagundervisning
•    Levende læring – udvikling af biblioteksfaglige digitale læringsobjekter