Datum för evenemanget: 24 maj, 2023

Biblioteksdagarna

Har ni några frågor om Biblioteksdagarna 2024?

Kontakta Lisa Gemmel, lisa.gemmel@svbib.se

 

Biblioteksdagarna är årets stora evenemang för dig som jobbar med biblioteksverksamhet.

Anmäl dig här Till programmet Till medverkande

Temat för Biblioteksdagarna 2023 är Öppenhet. Under två dagar i maj samlar vi sektorn i för att lyssna, samtala och utbyta idéer. Det blir föreläsningar med nationella och internationella talare, interaktiva övningar och nätverkande. 

Öppenhet är grunden i ett demokratiskt samhälle. För många representerar biblioteken bilden av just öppenhet. I lokalsamhället, i skolan, på högskolan eller på arbetsplatsen är biblioteket en plats för alla.  

 

Tillträdesförbud, kostsamma forskningstidskrifter, låsta rum som ska föreställa skolbibliotek; är biblioteken så öppna som vi vill att de ska vara?  

Under Biblioteksdagarna 2023 tittar vi närmre på öppenheten i en bibliotekskontext. På det öppna rummet och den öppna datan. På uppdraget och (de potentiella) användarna i relation till öppenheten.

Vill du vara utställare på Biblioteksdagarna?

Priset för utställare är endast 13.500 kr. I priset ingår både fysisk monter samt 2 deltagare med lunch, fika, middag, mingel.
Antalet monterplatser är begränsade.

I utställarpaketet ingår följande:
• Fysisk monter (storlek 4 x 2 m).
• 1 ståbord 2, stolar, wifi och el.
• 2 deltagare (lunch, fika, middag, mingel). Ytterligare personer kan bokas för 4.500 kr per person.
• 25% rabatt på banner i nyhetsbreven som går ut innan och efter Biblioteksdagarna.

När: 24–25 maj, i Linköping.
Plats: Linköping Konsert & kongresshall.
Pris: 13.500 kr.

Har du några frågor kring Biblioteksdagarna och ett eventuellt deltagande? Välkommen att kontakta Mediakraft så hjälper vi dig.
Tim Hultman: +46 700 62 61 92
Tim.Hultman@mediakraft.se

Kontakt

Lisa Gemmel

Lisa Gemmel

Pressansvarig/utredare

Arbetar med presskontakter och opinionsbildning som pressansvarig. Arbetar som utredare med frågor som rör integritet, upphovsrätt, mångspråk samt EBLIDA.

076-526 12 36

email Pressansvarig/utredare, Lisa Gemmel

Senaste nytt om Biblioteksdagarna 2023

Biblioteksdagarna 2023 Nyheter

Förbjudna böcker i amerikanska skolor

Under torsdagen på Biblioteksdagarna 2023 pratade keynote-talaren Nadine Farid Johnson, chef för Pen America Washington och Free Expression Programs, om förbjudna böcker i skolor och bibliotek i USA. Efteråt samtalade hon och Jens Zingmark från Dawit Isaak-biblioteket.

25 maj, 2023

Biblioteksdagarna 2023 Nyheter

Så inleddes Biblioteksdagarna 2023

Biblioteksdagarna inleddes med bland annat körsång och hälsning från kulturminister Parisa Liljestrand. Det, och mycket mer, skedde under onsdagen på Biblioteksdagarna 2023 i Linköping. Läs vår sammanfattning av konferensens första dag här.

24 maj, 2023

Biblioteksdagarna 2023 Nyheter

Vem i hela världen kan vi lita på?

I programpunkten ”Vem i hela världen kan vi lita på?” under Biblioteksdagarna 2023 pratade vår första keynote-talare Thomas Nygren, professor i didaktik med inriktning mot historia och samhällskunskap vid Uppsala universitet, bland annat om hur desinformation är ett hot mot demokratin.

24 maj, 2023

Biblioteksdagarna 2023

”Beredskap handlar om att skapa förutsättningar”

Är biblioteken redo att vara en del av en lokal eller nationell beredskapsplan? Frågan diskuteras under programpunkten ”Redo? Alltid redo!” på Biblioteksdagarna 2023 i Linköping. Vi har pratat med Eleonor Grenholm, handläggare på Kungliga biblioteket, framtagare av Verktygslåda för bibliotekens beredskap och medverkande i programpunkten.

23 maj, 2023

Biblioteksdagarna 2023 Nyheter

”Vi försöker visa att UX inte behöver vara så komplicerat”

Hur öppna är vi för användarnas idéer? Det diskuteras under programpunkten ”Inte bara UX” på Biblioteksdagarna 2023 i Linköping. Vi har pratat med Elsa Waldensten, bibliotekarie på Linköpings universitetsbibliotek och medverkande i Biblioteksdagarna.

10 maj, 2023

Biblioteksdagarna 2023 Nyheter

”Det finns flera olika europeiska samarbeten”

Catharina Isberg är bibliotekschef i Lund och medlem i Europe Regional Division. Under Biblioteksdagarna kommer hon att prata om det nya samarbetet mellan europeiska bibliotek inom IFLA.

8 maj, 2023